Екатерина Георгиева спечели отличието при изключително силна конкуренция

 

Студентката от трети курс, специалност "Химия" - редовно обучение, Екатерина Георгиева е носител на ректорската стипендия „Студент на годината на ПУ „Паисий Хилендарски“ за 2022 г. Стипендията е лично дарение на ректора на Пловдивския университет проф. д-р Румен Младенов и е в размер на една месечна заплата. Тя се връчва за отличен успех, активна гражданска позиция и принос в издигането на авторитета на висшето училище.

Екатерина Георгиева е избрана сред силна конкуренция заради отличния си успех по време на цялото следване и високите постижения в областта на химията. Тя споделя, че интересът ѝ към тази наука датира от ранна възраст, а като единадесетокласничка участва в състезание на Химическия факултет на ПУ, на което получава оценка отличен 6,00. Именно то ѝ осигурява място в мечтаната от нея специалност във висшето училище.

Средният успех на Екатерина за трите курса на обучение е 6,00, което е изключително постижение за избраната от нея университетска специалност. Тя е носител и на наградата на Фондация „Еврика“, която се връчва на името на акад. Ростислав Каишев за постижения в овладяването на химията и химичните технологии.

През изминалото лято Екатерина е била на стаж в катедрата по аналитична химия на университета на Вилнюс, Литва, по програма "Еразъм+" като представител на Пловдивския университет. Темата, по която работи там, е "Приложение на златните наночастици за количествено определяне на SARS-CoV-2 антитела".

Към момента третокурсничката е дипломант в Катедра Аналитична химия към Химически факултет на ПУ, като дипломната ѝ работа е в сферата на инструменталните методи за анализ – един от любимите ѝ предмети.

Екатерина споделя, че е изключително доволна от нивото на образованието, което получава в Пловдивския университет - както от материалната база, така и от отличните преподаватели, и препоръчва обучението в най-голямото висше училище в Южна България. Тя отправя послание към своите колеги, че дори в моментите, когато е трудно, всяко усилие, насочено към ученето си заслужава.

206 comments

 • Comment Link Xwxwbx Xwxwbx Юли 28, 2023

  buy anafranil 25mg sale clomipramine pill progesterone 200mg uk

 • Comment Link Buserd Buserd Юли 27, 2023

  paracetamol price where can i buy acetaminophen order famotidine sale

 • Comment Link Xbphwx Xbphwx Юли 26, 2023

  glipizide 5mg without prescription buy nootropil without prescription betnovate price

 • Comment Link Crqwxp Crqwxp Юли 24, 2023

  buy macrodantin 100mg online buy pamelor paypal generic pamelor 25mg

 • Comment Link Sflfzc Sflfzc Юли 24, 2023

  luvox cost buy fluvoxamine paypal duloxetine 20mg pills

 • Comment Link Zvpjry Zvpjry Юли 22, 2023

  buy biltricide 600mg generic hydrochlorothiazide 25mg brand purchase cyproheptadine online cheap

 • Comment Link Majbqe Majbqe Юли 21, 2023

  purchase oxytrol online buy oxybutynin pills for sale where to buy fosamax without a prescription

 • Comment Link Lghgbk Lghgbk Юли 20, 2023

  oral albenza 400mg aripiprazole 30mg pill order provera 5mg online

 • Comment Link Zrxltv Zrxltv Юли 19, 2023

  amiodarone over the counter brand dilantin 100 mg buy phenytoin generic

 • Comment Link Biqqzl Biqqzl Юли 18, 2023

  irbesartan 300mg cost temovate online buy purchase buspirone pills

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…