Екатерина Георгиева спечели отличието при изключително силна конкуренция

 

Студентката от трети курс, специалност "Химия" - редовно обучение, Екатерина Георгиева е носител на ректорската стипендия „Студент на годината на ПУ „Паисий Хилендарски“ за 2022 г. Стипендията е лично дарение на ректора на Пловдивския университет проф. д-р Румен Младенов и е в размер на една месечна заплата. Тя се връчва за отличен успех, активна гражданска позиция и принос в издигането на авторитета на висшето училище.

Екатерина Георгиева е избрана сред силна конкуренция заради отличния си успех по време на цялото следване и високите постижения в областта на химията. Тя споделя, че интересът ѝ към тази наука датира от ранна възраст, а като единадесетокласничка участва в състезание на Химическия факултет на ПУ, на което получава оценка отличен 6,00. Именно то ѝ осигурява място в мечтаната от нея специалност във висшето училище.

Средният успех на Екатерина за трите курса на обучение е 6,00, което е изключително постижение за избраната от нея университетска специалност. Тя е носител и на наградата на Фондация „Еврика“, която се връчва на името на акад. Ростислав Каишев за постижения в овладяването на химията и химичните технологии.

През изминалото лято Екатерина е била на стаж в катедрата по аналитична химия на университета на Вилнюс, Литва, по програма "Еразъм+" като представител на Пловдивския университет. Темата, по която работи там, е "Приложение на златните наночастици за количествено определяне на SARS-CoV-2 антитела".

Към момента третокурсничката е дипломант в Катедра Аналитична химия към Химически факултет на ПУ, като дипломната ѝ работа е в сферата на инструменталните методи за анализ – един от любимите ѝ предмети.

Екатерина споделя, че е изключително доволна от нивото на образованието, което получава в Пловдивския университет - както от материалната база, така и от отличните преподаватели, и препоръчва обучението в най-голямото висше училище в Южна България. Тя отправя послание към своите колеги, че дори в моментите, когато е трудно, всяко усилие, насочено към ученето си заслужава.

206 comments

 • Comment Link Pcodzq Pcodzq Юли 07, 2023

  meclizine 25 mg brand buy spiriva online generic minocycline 50mg

 • Comment Link Ffixdn Ffixdn Юли 07, 2023

  how to get azathioprine without a prescription order imuran 50mg sale buy micardis 20mg

 • Comment Link Ttcnop Ttcnop Юли 06, 2023

  depakote 250mg brand acetazolamide 250 mg tablet buy imdur without a prescription

 • Comment Link Vzxwjh Vzxwjh Юли 05, 2023

  buy anastrozole generic buy generic anastrozole for sale brand clonidine

 • Comment Link Jlzihv Jlzihv Юли 04, 2023

  azulfidine online buy verapamil tablets order calan 120mg generic

 • Comment Link Iqpitk Iqpitk Юли 03, 2023

  order terbinafine 250mg online how to get terbinafine without a prescription trimox 250mg usa

 • Comment Link Hvpwcw Hvpwcw Юли 02, 2023

  tadalafil medication diflucan pills fda approved over the counter ed pills

 • Comment Link Twdqog Twdqog Юли 01, 2023

  oral tadacip 20mg buy generic cambia purchase indocin

 • Comment Link Oxbnhz Oxbnhz Юни 30, 2023

  order tadalafil online cheap buy cialis 20mg without prescription cheap sildenafil online

 • Comment Link Rgetun Rgetun Юни 29, 2023

  buy tretinoin gel order tadalafil buy avana 200mg generic

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…