Екатерина Георгиева спечели отличието при изключително силна конкуренция

 

Студентката от трети курс, специалност "Химия" - редовно обучение, Екатерина Георгиева е носител на ректорската стипендия „Студент на годината на ПУ „Паисий Хилендарски“ за 2022 г. Стипендията е лично дарение на ректора на Пловдивския университет проф. д-р Румен Младенов и е в размер на една месечна заплата. Тя се връчва за отличен успех, активна гражданска позиция и принос в издигането на авторитета на висшето училище.

Екатерина Георгиева е избрана сред силна конкуренция заради отличния си успех по време на цялото следване и високите постижения в областта на химията. Тя споделя, че интересът ѝ към тази наука датира от ранна възраст, а като единадесетокласничка участва в състезание на Химическия факултет на ПУ, на което получава оценка отличен 6,00. Именно то ѝ осигурява място в мечтаната от нея специалност във висшето училище.

Средният успех на Екатерина за трите курса на обучение е 6,00, което е изключително постижение за избраната от нея университетска специалност. Тя е носител и на наградата на Фондация „Еврика“, която се връчва на името на акад. Ростислав Каишев за постижения в овладяването на химията и химичните технологии.

През изминалото лято Екатерина е била на стаж в катедрата по аналитична химия на университета на Вилнюс, Литва, по програма "Еразъм+" като представител на Пловдивския университет. Темата, по която работи там, е "Приложение на златните наночастици за количествено определяне на SARS-CoV-2 антитела".

Към момента третокурсничката е дипломант в Катедра Аналитична химия към Химически факултет на ПУ, като дипломната ѝ работа е в сферата на инструменталните методи за анализ – един от любимите ѝ предмети.

Екатерина споделя, че е изключително доволна от нивото на образованието, което получава в Пловдивския университет - както от материалната база, така и от отличните преподаватели, и препоръчва обучението в най-голямото висше училище в Южна България. Тя отправя послание към своите колеги, че дори в моментите, когато е трудно, всяко усилие, насочено към ученето си заслужава.

206 comments

 • Comment Link Pswlyz Pswlyz Сеп 01, 2023

  etodolac pills order colospa pletal oral

 • Comment Link Hxivki Hxivki Авг 30, 2023

  dydrogesterone over the counter buy forxiga without a prescription empagliflozin 10mg tablet

 • Comment Link Svhdzo Svhdzo Авг 29, 2023

  buy generic dydrogesterone online januvia 100 mg ca empagliflozin pill

 • Comment Link Frnxyr Frnxyr Авг 28, 2023

  order fludrocortisone 100 mcg online cheap bisacodyl 5 mg brand loperamide 2mg tablet

 • Comment Link Eszsrg Eszsrg Авг 28, 2023

  order melatonin 3 mg order generic desogestrel danocrine 100 mg capsules

 • Comment Link Ljydvs Ljydvs Авг 28, 2023

  order dipyridamole without prescription buy cheap generic felodipine buy generic pravastatin over the counter

 • Comment Link Ieaebk Ieaebk Авг 26, 2023

  meloset 3 mg price desogestrel us danocrine 100 mg cheap

 • Comment Link Zgcjev Zgcjev Авг 24, 2023

  aspirin 75 mg without prescription buy zovirax cream order zovirax online cheap

 • Comment Link Ypardo Ypardo Авг 23, 2023

  buy precose generic precose 25mg ca fulvicin where to buy

 • Comment Link Spejdy Spejdy Авг 23, 2023

  aspirin 75 mg for sale buy cheap generic zovirax how to get imiquimod without a prescription

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…